03 februari 2013

Första söndagen i februari

Oj! Plötsligt har både en och annan upptäckt min blogg - just då jag hållit paus och inte gett mig tid att blogga alls. Att jag har varit i Köln häremellan (på min första flygfärd sedan London-Paris-London-resan 1972/73!) är inte mycket att skylla på för den resan varade i tre dygn, men i alla fall: den är nästan det enda jag verkligen minns och "fått ut" något av denna månad. (Citattecken för att jag är led på dylika fraser men inte just nu hittar på någon bättre formulering.) Under några dagar efteråt gick jobbet som en dans, men det är länge sen - hela två veckor ...

Fotona från resan är inget att hänga i julgranen - eller också är det just vad de är, sneda och vindiga som en del av dem har blivit; de togs under en dagspromenad - med Bierstube-lunch och Kölsch - i denna förtjusande(!) stad, där det pågick en karneval. Inte för att jag och mitt sällskap gjorde oss någon brådska, men det var småkallt så vi stod ändå sällan stilla. Och nu är det söndag och jag tänker gå ut och se på Karis, hur halt och eländigt det än kan vara. Återkommer någon dag när andan faller på. Det gör den i och för sig ganska ofta men man kan faktiskt inte skriva om allt. "Det hjärtat är fullt av" får räcka som livstecken, och det är fortfarande inte av vardagen utan av det som gav den ett avbrott. (Det goda med bloggar jämfört med böcker är att man inte behöver tänka så mycket på det där med "kill your darlings".)


Foto: BM Storgårds (19.1.2013)

PS Vad bilderna föreställer: Kölnerdomen (förmiddag och sen eftermiddag/tidig kväll), några av WDR Sinfonieorchester Kölns affischer i musikhusets fönster, interiörer från Römisch-Germanisches Museum med bl.a. Dionysos-mosaiken, torget utanför Romanisch Kirche Gross St. Martin, en Bierstube full av glada och ofta utklädda gäster samt dekorationer liknande våra 1 maj-viskor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar