03 september 2017

Igår kväll satt jag i allsköns ro i golvlampans sken och läste Ying Toijer-Nilssons biografi om Jeanna Oterdahl - henne, vars saga jag mycket snart ger ut - och tittade ut då och då, förstrött, mot en ljust blågrågul himmel som inte såg ut att förändra sig alls; molnen verkade stå stilla. Dekorativt, tänkte jag, mot randen av mörkt gröna träd, men gitte inte resa mig för att (nu igen) ta en molnbild. Till sist steg jag upp i alla fall och slog i ett glas rödvin, och då - när jag vände mig om - riktigt hajade jag till: Himlen var knallröd, ännu rödare än den ser ut som på de foton jag raskt gick ut på balkongen och knäppte:                                                   Foto: BM Storgårds
Boken jag nämnde här ovan heter Toijer-Nilsson, Ying: Jeanna Oterdahl. Liv och verk (Rabén & Sjögren, 1996) och den hade jag den goda turen att få tag på via Bokbörsen. Annars lär den vara slutsåld, vilket jag mycket väl begriper.

Vad barnbilderboken beträffar (se tidigare inlägg 23.8) har jag lagt ut ett par bilder och fyllt på med lite mera information på Facebook. Hela omslagsbilden, både bak- och frampärm, följer här:

Skön september!


2 kommentarer:

  1. Jag ser fram emot boken. Det blir spännande att ta del av det som bygger på hennes saga i egen, ny dräkt. Redan som molnen på himlen får nya dimensioner när de förevigas, sker något med nya ord, nya bilder. KES

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, men inte "bygger på" - utan det är Jeanna Oterdahls saga, bara uppdelad på lite flera sidor och med nya illustrationer.

      Radera